Bewust bezig zijn

Werkt de wet van aantrekking?

9 mei 2017

Werkt de wet van aantrekking?

Lang geleden kocht ik het boek the Secret. Ik heb het gelezen omdat ik toen dacht dat door lezen van het boek ik te weten zou komen hoe ik het moest doen. Hoe ik zou kunnen zorgen dat er dingen gingen gebeuren. Hoe interessant het boek ook was, eigenlijk gebeurde er gewoon niets. Ik heb er in ieder geval niets van gemerkt. 

Maar een ding heeft het wel gedaan; het heeft mij wel aan het denken gezet! Want als ik iets wilde veranderen dan moest ik het toch echt zelf doen. Dat kan pas als je denken anders wordt. Het begint allemaal bij jezelf en ook pas als je er klaar voor bent!

Ik geloof dat het kan lukken als je het zelf wilt. 

Is het een geheim. Ik schreef er hier al over: dit is het geheim waarom het wel lukt 

Er kunnen boeken vol geschreven worden, blogs vol met adviezen hoe je het kunt of moet doen. Je kunt al die boeken lezen, you tube filmpjes kijken, tv programma’s kijken maar het gaat pas werken als jij het wilt en er voor openstaat.

Mijn eigen voorbeeld zijn mijn eigen kinderen als ik maar probeer te vertellen hoe ze dingen anders kunnen doen als ze ervoor openstaan of dat ze kunnen besparen als ze anders denken. Dan wuiven ze dat weg en zeggen dat ze het wel weten! Maar het andere goede voorbeeld is mijn collega die er wel voor open staat. Haar lukt het ook. Wil je dit lezen? Klik dan rechts op de categorie: sparen en besparen

Waarom ik het gevoel heb dat het bij mij werkt en het een soort van sneeuwbaleffect geeft.

Ik weet nu dat als je ergens aan denkt, je er ook meer oplet. Je ziet kansen als ze langskomen, niet dat er ineens zoveel meer kansen zijn maar je ziet die kansen die voor jou belangrijk zijn of iets kunnen betekenen. Als je vaak aan iets denkt, zal je er uiteindelijk beter in worden of in ieder geval beter op voorbereid. Als je iets wilt hebben, moet je er voor werken. Wanneer je vaak aan bv een vakantiereis denkt, ga je misschien manieren zoeken om meer geld te verdienen. Je let meer op aanbiedingen op vakantiesites. Je gedachten veranderen niet de werkelijkheid, maar je gedachten sturen je acties en je acties maken een verandering in de werkelijkheid.

Je gedachten zijn magnetisch, ik geloof dat ze situaties en omstandigheden aantrekken in ons leven. Ik weet dat we zelf onze gedachten in werking kunnen zetten maar ik weet ook dat als ik ergens negatief over denk dat ik weer een nieuwe gedachte krijg. Je beslist zelf over je gedachten maar je weet ook dat je gedachten kunt afstoten of kunt aantrekken. Tja een magneet heeft een pool die aantrekt en een pool die afstoot. Als je een sterk verlangen en geloof hebt zonder te twijfelen zul je aantrekken in het leven wat je wil hebben

De wet van aantrekking werkt voor mij. Ik merkte op een gegeven moment dat ik door anders te kijken naar dingen mijn eigen gedachten en ideeën weer versterkte en er mooie dingen op mijn pad kwamen.

Voorbeeld: tijdens de re-integratie van mijn burn-out kwam ik met collega’s in gesprek waar ik nog nooit eerder een gesprek mee had gevoerd gewoon omdat ik qua werk nooit mee met ze te maken had gehad. Gewoon omdat ze hadden gehoord wat er met me was en vroegen: hoe gaat het met je? Een gesprek is heel erg blijven hangen vooral haar afsluiting: ” dankjewel voor het mooie gesprek” Een andere collega zei: wij gaan elke woensdag even een halfuurtje koffie drinken, ik zal er voor je zijn. Het is een vriendin geworden en we drinken nog steeds elke woensdag samen koffie! 

Ik merk dat ik mensen en dingen aantrek die mij helpen om mijn doelen en wensen te bereiken MAAR dit betekende ook dat ik kansen en mensen ben gaan afstoten. Ik wist ineens welke mensen mij een positief gevoel geven en van welke negatieve mensen en dingen ik afscheid moest nemen.

Kan de Wet van aantrekking jou helpen?

De meeste mensen leven bij de dag, met dezelfde (geld) problemen en omstandigheden. Het lijkt alsof ze telkens dezelfde mensen en omstandigheden aantrekken. Ze komen in een neerwaartse spiraal. Ze leven op hun manier en zullen nooit veranderen.

Als je verandering aanbrengt in je leven als is het maar heel klein, als is het maar een kleine stap dan zul je zien dat dingen gaan lukken. Dan zul je merken, bewust of onbewust dat de wet van aantrekking werkt.

Blijf positief dan zet je je gedachten om. Sta open voor dingen, mensen en kansen.  Dat is niet altijd even makkelijk maar blijf geloven in jezelf en neem kleine babystapjes als je ergens mee begint.

Lees hier mijn post de weg lijkt eindeloos als je begint of deze over  Is er nu een oplossing, kan je me nu helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge