Persoonlijk

Vraag op vrijdag: wat hoor je op dit moment?

3 maart 2017

 

Rare vraag denk je misschien maar hij komt uit het boekje ‘‘Elke dag een vraag’

In ‘Elke dag een vraag’ beantwoord je vijf jaar lang, elk jaar op dezelfde datum dezelfde vraag. Als je dit doet, heb je na die tijd een ontzettend leuk, persoonlijk naslagwerk. Het concept is eigenlijk heel simpel: het boek stelt je 365 vragen, een voor elke dag. Op elke pagina staan vijf vakken met elk zes regels om de vraag in te beantwoorden, één vak voor één jaar. Het is een leuk boekje, ik heb het besteld bij Bol

Ik ga elke vrijdag een vraag uit het boekje beantwoorden en jullie zo een klein stukje meer over mezelf te vertellen.

De vraag van vandaag is:

Wat hoor je op dit moment?

Dit is makkelijk te beantwoorden: er staat muziek aan op de achtergrond. Wij hebben een fijne muziekinstallatie in huis, er staan in ons huis op verschillende plekken, 4 klein boxen.  Ik kan het systeem bedienen met een app op mijn telefoon vanaf elke plek in huis.

Wat staat er dit moment op: Simon & Garfunkel, niet dat ik een grote fan ben maar het komt een beetje omdat ik  naar the simon and garfunkel story ben geweest in het stadstheater in Zoetermeer. Ze nemen je via de liedjes mee in het leven van Simon & Garfunkel en hoe het allemaal begon. Het was een leuke avond en als je een beetje fan bent dan kan ik je het zeker aanraden! Dit is de theatertrailer Theatertrailer Simon and Garfunkel Story

Ik had de vraag ook kunnen beantwoorden met : ik hoor (weer) goed!

Sinds afgelopen september heb ik namelijk twee hoortoestellen. Het bleek uit de test via de audicien in het ziekenhuis dat ik een gehoorverlies had van iets meer dan 30% aan beide oren. Ik zeg je heel eerlijk dat ik schrok toen ik het net hoorde.

Mijn keuze is gevallen op een paar hoortoestellen van Resound, die ik via een app kan bedienen. Ze waren wel duurder dan de anderen maar dat ik via de app mijn eigen hoortoestellen kan instellen zoals mijn favoriete locaties dat vind ik heel fijn. Verder zijn ze bijna onzichtbaar en super licht om in te hebben. Zo licht dat het me regelmatig gebeurd dat ik in bed lig en me realiseer dat ik ze nog in heb. Dit was wel een uitgave waar wij niet op hadden gerekend.

Maar je krijgt toch altijd iets vergoed via je je ziektekostenverzekering?

Dat klopt hoor maar dat begint bij een gehoorverlies vanaf 35 decibel, als is het maar aan een oor. Helaas dus niet voor mij, ik moest ze gewoon zelf betalen omdat mijn gehoorverlies onder de 35 decibel zat.  Het sloeg een gat in onze financiële buffer maar op dit soort dingen besparen wij niet. Daar is het te belangrijk voor. Aan de andere kant was het fijn om een financiële buffer te hebben want nu kon ik wel de hoortoestellen kiezen die ik wilde.

Mijn hoortoestellen staan standaard ingesteld maar dat vind ik niet overal even prettig. Er zijn locaties waar het geluid harder of zachter mag, gewoon omdat dat prettiger is. Bijvoorbeeld in een theater of gewoon op mijn werk. Op het moment dat ik daar ben zorgt de app ervoor dat mijn hoortoestellen automatisch overschakelen naar de ingestelde stand in mijn favorieten.

Verder vind ik het heel fijn dat de beltoon van telefoon via mijn gehoorapparaten binnenkomt. Ik hoef ook nooit meer van die oortjes in te doen want de muziek op mijn telefoon kan ik via mijn gehoorapparaten laten afspelen.

Nu ik een paar maanden verder ben merk ik hoeveel meer ik hoor, hoe belangrijk het is om goed te horen, hoeveel ik heb gemist qua geluid.

Het stukje teruglezend besef ik me hoeveel het woordje horen steeds terugkomt.

Als jij me iets wilt vragen kan dat natuurlijk ook? Wil je iets van mij weten stel je vraag hieronder in de reacties of vul het formulier in dat je vind onder contact.

O en mailen kan natuurlijk ook altijd via tanjakiest@gmail.com

 

 

Only registered users can comment.

 1. Ik begin ook doof te worden. Volgens de kno-arts zit ik nog net onder de grens dat een apparaat vergoed wordt, maar ik moet er over een aantal jaar ook aan geloven.
  Toen ik vanmiddag in de keuken stond hoorde ik de bel niet, maar de man op zolder wel. Te erg…

  1. Hoi Pien,
   Leuk dat je reageert maar waarom wacht je tot je gehoor minder is? Je kunt toch nu al een gehoorapparaat nemen, echt er gaat weer een wereld voor je open als eenmaal doorhebt wat je nu mist.

   groetjes
   Tanja

 2. Wat fijn Tanja dat je alles weer goed hoort……ik hoor gesuis in mijn oren…niet ernstig maar als ik zo zit zonder muziek aan dan wel altijd…ben er aan gewend tis niet anders….liefs fijn weekend Ria x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge