Persoonlijk

Vraag van de dag: Waar zou je makkelijk zonder kunnen?

3 februari 2017

 

De vraag die vandaag in het dagboek staat is: Waar zou je makkelijk zonder kunnen?

Heel veel dingen daar ben ik nu wel achter maar ik vat ze samen in een woord spullen.

In het stukje Hoe werd ik mijn eigen budgetcoach schreef ik al hoe ik mijn eigen budgetcoach werd. Dat was het begin van minder zorgen, minder piekeren maar ik wist dat ik verder moest.

Ik kocht het boek van Francine Jay ‘gelukkig met minder’

Zij schrijft in haar boek dat je spullen kan verdelen in drie categorieën: nuttige spullen, mooie spullen en emotionele spullen.

Ik ben er inmiddels wel achter dat ik dacht dat ik gelukkig was met meer spullen maar veel gelukkiger ben met minder spullen. Veel van die spullen trokken het geld uit mijn portemonnee en maakte me heel even, het moment dat ik het kocht, gelukkig.

Verder heeft het opruimen van spullen bij mij ruimte gegeven in huis en kasten maar vooral in mijn hoofd.

Ik ben begonnen met de voor mij gouden regel die ik nog steeds hanteer: iets er in is iets eruit! dat geldt voor alles wat ik koop. Koop ik een broek dan moet er een broek uit: dit zorgt er voor dat ik langer nadenk of ik de broek wil kopen, of ik deze echt nodig heb en welke gooi ik dan weg? Het moet voor mij wel altijd iets vergelijkbaars zijn dus niet ik koop een broek en gooi een tube oude handcrème weg. Dat houd ik mezelf voor de gek.

Onderstaand plaatje komt van de site van www.moedersminimalisme.nl

minimalisme

 

Ik heb ook op haar site veel gelezen, veel tips gelezen om anders tegen spullen aan te kijken en hoe pak ik het aan.

En ik ben er nog lang niet, want als ik goed om me heen kijk en mijn lijstje gebruik dan weet ik dat ik nog een hoop moet opruimen.

 

Only registered users can comment.

  1. Opruimen voelt soms zo ontiegelijk goed, dat doe ik ook met vlagen. Ook spullen op zolder die ik een jaar niet gebruik knikker ik er voortaan zonder pardon uit. Af en toe iets TE drastisch maar ja 😉

    Fijne zondag Tanja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge