Upcycle of recycle, I love it!

Upcycle of recycle, I love it!

Ik kom graag bij de kringloop en ben ook altijd weer verbaasd wat mensen weggooien en wat zeker weer te hergebruiken is. Zo struin ik ook graag Marktplaats af voor oude spullen, meubeltjes om die dan een opknapbeurt te geven. Het is zo zonde om dingen weg te gooien en je kunt er zoveel mooie dingen van maken.

Vandaag laat ik jullie wat dingen zien die wij zelf hebben gemaakt vaak van oude materialen en die zo weer zijn hergebruikt.

Zoals de stoel die bij ons in de tuin staat, gemaakt van een oude pallet

Of een tafel gemaakt van het blad van een oude eikentafel gekocht op marktplaats, de poten zijn zelf gelast.

De open haard in de tuin, helemaal zelfgemaakt met oude en nieuwe materialen

Ik kocht een oud stoeltje om als decoratie neer te zetten maar ik wilde er toch wel iets mee doen, het was een hele klus, eerst een aantal verflagen verwijderen. De bekleding heb ik geverfd met Annie Sloan verf! Dat is geweldige verf waarmee je over alles heen kunt verven, je hoeft niet te schuren of wat dan ook. Dus ook de stof van het stoeltje. Omdat het fluwelen stof is geeft het een gecraqueleerd effect wat ik zelf wel leuk vind.

 

Soms maken we ook wel dingen voor anderen, het leukste was de verrassing en metamorfose van het balkon van mijn zoon. De meubels waren al bij ons in de tuin gemaakt. Dus op een zaterdagmiddag hebben we onze zoon en vriendin weggestuurd, ze wisten dat we iets hadden gemaakt voor hun balkon maar het hoe en wat wisten ze niet. Dat was erg leuk om te doen maar vooral hun gezichten toen ze thuiskwamen!

Voor

en na

Het is een hobby voor ons, die omdat we veel materialen hergebruiken, niet echt duur is. Veel oud materiaal en soms iets nieuws omdat je anders niet verder kunt of iets kunt afmaken.

Mijn andere hobby is haken maar daar vertel ik een andere keer over maar deze foto die ik van week maakte wilde ik jullie niet onthouden. Met drie katten in huis is er altijd wel eentje in de buurt als je buiten foto’s maakt. Ze was super nieuwsgierig wat er nu wel in de plantenbak zat.

 

Wat ik zelf heel leuk vind is om websites te ontdekken die ook gebruikte materialen gebruiken om hier iets van te maken.

Kijk eens op de site van Corine, Mooi van thuis zij maakt kussen van dekens, spijkerbroeken, postzakken en allerlei andere stoffen en materialen.

of de site van Upcycled, Handgemaakte tassen van hergebruikt materiaal 

 

4 gedachten over “Upcycle of recycle, I love it!

    1. Hè Carolien, leuk dat je reageert 😁 ik vond het ook leuk om te doen en het resultaat is mooi geworden, vind ik zelf. Ben heel benieuwd naar jouw resultaat maar dat krijgen we vast we te zien. Groetjes Tanja

  1. Wat een leuke dingen en hebben jullie er van gemaakt voor hergebruik! Zo creatief zijn wij niet.

    Fijn weekend!
    Tienduizend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge