Persoonlijk

Tevreden, de top 5 van spijtgevoelens en kwetsbaar mogen zijn

10 februari 2017

Mijn hoofd zit vol met gedachten en ideeën, geen wilde hoor die tijd ben ik al lang voorbij, gelukkig. En als ik goed nadenk ben ik nooit zo’n wilde geweest. Ik was te lief, te aardig en altijd op de achtergrond. 

Eigenlijk vind ik het ouder worden wel fijn, ik hou van de rust die er nu is en er ook mag zijn. Als ik het teruglees staat het er wel gezapig maar zo bedoel ik het niet.  Ik ben blij met het tevreden gevoel, dat niets meer moet, dat ik geen ‘carrière’ meer hoeft te maken maar dat het ook gewoon te laat is daarvoor. Stiekem weg ben ik daar misschien wel blij om, dat gejaag en die prestatiedrang die ik zie bij mijn jongere (veel jongere) collega’s.

Ik weet nu dat het mantelzorgen voor mijn moeder de grootste factor is geweest van mijn burnout. Maar ik denk dat ik wel blij ben dat het gebeurd is. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik beter voor mezelf ben gaan zorgen, niet meer te lief en op de achtergrond ben.

Natuurlijk had ik liever gehad dat ik veel en veel eerder door had gehad dat ik te ver ging.

Bij het zoeken naar informatie via google verdwaal ik regelmatig zo kwam ik via via op de site van Johan Stevens

www.johanstevens.nl

Er bestaat dus een top 5 spijtgevoelens, opgetekend door Bronnie Ware in het boek The Regrets Of The Dying. Zij interviewde vele mensen die wisten dat ze binnenkort zouden overlijden en vroeg hen om terug te kijken met de vraag: Waar heb jij spijt van? Dit is de top 5

  1. Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn eigen leven te leven en niet het leven dat anderen mij probeerden op te leggen
  2. Ik zou willen dat ik niet zo hard gewerkt had.
  3. Ik zou willen dat ik de moed gehad had om mijn gevoelens te uiten
  4. Ik zou willen dat ik in contact was gebleven met mijn vrienden
  5. Ik zou willen dat ik mezelf meer had toegestaan om gelukkig te worden

Ook kwam ik via het zoeken naar antwoorden over mijn burn-out bij Brene Brown en haar verhaal over kwetsbaarheid.

Op you tube staat haar verhaal over kwetsbaarheid.

Haar les is: het is ontzettend belangrijk om jezelf goed te kennen en te begrijpen, er is iets wat nog veel belangrijker is: van jezelf houden.

Mocht je geïnteresseerd zijn, haar boeken zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar. Ik ben haar e-book ‘de moed van imperfectie’ aan het lezen , je kunt het bestellen bij BOL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge