Persoonlijk

Moederdag

14 mei 2017

Ja het is vandaag Moederdag en dat weten jullie natuurlijk ook allemaal wel en ik weet ook dat het bijna voorbij is.

Ik ga niets nieuws vertellen over Moederdag. Wel wil ik even mijn gevoel neerzetten over Moederdag.

Ik heb een moeder en ik ben een moeder!

Jaren geleden vond ik net zoals de rest van de wereld Moederdag een commercieel ding en heb ik tegen mijn eigen zoons gezegd: ik doe niet aan Moederdag en voel je niet verplicht om iets te doen. Tja en daar heb ik dus in mijn eigen vingers gesneden zoals ze dat zeggen.

Hoezo dat?

Ten eerste is mijn mening over Moederdag veranderd, ik ben er anders tegen aan gaan kijken. Eigenlijk is het gekomen door Vaderdag. Toen het de eerste keer Vaderdag was, na het overlijden van mijn vader besefte ik me ineens: er zal nooit meer een Vaderdag zijn omdat ik geen vader meer heb. Dat was het eerste begin van er anders tegenaan kijken.

Vanaf dat moment heb ik Moederdag in ere hersteld. Omdat ik een keer per jaar mijn moeder even extra in het zonnetje wilde zetten, Niet omdat ze zo bijzonder is maar omdat ze er nog is.

En dat er nog zijn, wordt minder en minder maar ik kan nog steeds naar mijn moeder toe, dat besef ik me ook heel goed. Ik weet dat mijn moeder niet meer weet wat voor dag het is en dus ook niet weet of het Moederdag is. Ik weet ook nooit hoe ze is als ik in het tehuis kom.

En vanmiddag was het een slechte ‘Moederdag’, ze lag te slapen, zo diep dat ik haar niet wakker kreeg. Jammer maar ik heb mijn cadeautje: een nieuwe blouse,aan de kast gehangen. Ik heb de was en de post gepakt en ben weer gegaan.

Tja en mijn eigen zoons, die denken nog steeds hetzelfde over Moederdag had ik maar niet moeten roepen: ik doe niet aan Moederdag!
En heel even denk ik dan op Moederdag, jammer maar niets aan te doen, dan had je toen je mond maar moeten houden.

Maar heel stiekem hoop ik op Moederdag waarop ze misschien op dezelfde manier gaan denken over Moederdag als ik en een sms’je sturen: Hey Mam, fijne Moederdag vandaag!

En hebben jullie Moederdag gevierd?

Only registered users can comment.

  1. Tja …ik wou dat…ik haar nog even kon zien….ze gaf niet om Moederdag ….maar vond het altijd fijn als je kwam….en ja ik vind het stom Moederdag…..heb me een pukkel gewerkt wat een boeketten….maar get hoort er allemaal bij…..mijn gevoel voor Moederdag is ik heb maar 1 moeder…dus hemmes mag naar zinn moeder….ik kan het na de dood van mijn moeder niet meer opbrengen om daar op die dag heen te gaan…raar maar waar…..ik verwerk die dag op mijn manier…maar oww wat ben ik blij dat het weer maandag is )))…liefs Ria x ❤️

  2. Ik heb er precies zo over gedacht als jij. Maar dingen èn tijden veranderen……… en in zeer korte tijd overleden mijn schoonmoeder, vader en schoonvader……..en is alleen mijn moeder nog over.
    Nu gaan we met moederdag/vaderdag iets doen met het gezin. En zijn gisteren dus op verzoek van mijn moeder naar het Keukenhof geweest.
    En daarna met mijn eigen gezin uit gaan eten. Ik heb genoten!!!!
    Cadeautjes zijn leuk, maar echt niet nodig. Het leukste moederdag cadeau vind ik een goed humeur meebrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge