Weekly

Mijn weekly

7 mei 2017

Om zo af en toe iets persoonlijks op mijn blog te zetten plaats ik deze week mijn weekly en wie weet komt dit nog een keer langs.

Wat deed ik afgelopen week?

Maandag: de eerste werkdag na Valencia. Hier lees je wat wij van Valencia vonden Valencia, hoe was het?

Het was tevens de eerste dag dat ik na mijn burn-out weer fulltime aan de slag ging. Vanaf september 2016 ben ik aan het re-integreren met steeds een uurtje erbij.  Het gaat steeds beter en daarom wilde ik zelf vanaf deze week weer fulltime aan de slag.  Wel heb ik afgesproken dat ik twee dagen in de week thuis werk.

Dinsdag: mijn thuiswerkdag. Dat vind ik een verademing, geen prikkels en vooral geen afleiding. Het was hier nog meivakantie en qua werk is het dan altijd een beetje stil. Maar door mijn vakantie had ik nog wat achterstand dus dat kwam nu mooi uit. Flink wat afspraken weggewerkt en weer helemaal bij. . ’s Middag kwam mijn internetbestelling binnen. Via YouTube had ik Darci Isabella ‘leren kennen’ En ze is leuk, beetje druk maar als je er eenmaal aan gewend bent dan wil je al haar filmpjes zien. Hier is de link naar haar mocht je willen kijken You Tube: maak kennis met Darci Isabella

In een van haar filmpjes vertelt ze over MINIMALIST FACE & BODY LOTION (only 2 ingredients) klik hier voor dat filmpje:  Darci Isabella face & bodylotion

Aangestoken door haar enthousiasme en door het feit dat mijn huid steeds droger en droger werd wilde ik dit toch weleens zelf maken. Bij de Tuinen tegenwoordig Holland & Barrett bestelde ik avocadoolie en bijenwas: ze hebben nu de aanbieding van het 2e product voor 1 euro klik: hollandandbarrett.nl/shop/aanbiedingen/

Dus maakt ik zelf mijn eigen gezichts- en bodylotion en dat was leuk om te doen. Ik heb er nu een paar druppeltjes lavendel essence in gedaan voor het luchtje maar de volgende keer laat ik dat gewoon weg. Het resultaat waren twee potjes, een voor mezelf en een voor een vriendin om het voor met uit te testen.

Ik gebruik het nu elke dag en ik moet zeggen dat het me heel erg bevalt. Het voelt fijn aan op mijn gezicht en ook op de rest van mijn lichaam. Vooral mijn hielen zijn nu weer heel mooi, vooral om te zien.

Woensdag: dit was alweer de laatste werkdag op kantoor deze week. 4 mei had ik nog een dagje vrij en 5 mei, heb ik als ambtenaar altijd vrij.  Even bijgepraat met een collega en de agenda’s bijgewerkt van de twee bestuursleden die ik ondersteun.

Donderdag: beetje uitgeslapen, een smoothie gemaakt, een heerlijke niets moet dag. Er was wel een ding dat ik moest doen en dat is naar de brillenwinkel. Helaas was mijn brillenglas beschadigd door iets? Een nieuw glas kost 90 euro. Nu hadden ze een leuke aanbieding op dit moment dus daar ben ik voor gegaan. Een nieuwe bril en een zonnebril op sterkte. De zonnebril was ‘gratis’. Ahum al met al was ik toch wel iets meer kwijt dan een nieuw glas. Maar gelukkig had ik mijn eigen buffer opgebouwd via mijn zakgeldrekening. Lees hier de post daarover tanjakiest.nl zakgeld

Vrijdag: omdat lief wel moest werken vandaag heb ik vandaag het huis alvast gestoft en gezogen, een paar wassen weggedraaid. Dat doen wij altijd samen op zaterdag maar nu hoefde dat niet. Verder heb ik ’s middag de Netflix serie 13 Reasons Why afgekeken. De serie vertelt het verhaal van Hannah Baker en Clay Jensen. Voordat Hannah zelfmoord pleegt, spreekt ze cassettebandjes in waarop ze de dertien ‘oorzaken’ van haar dood noemt. Haar klasgenoot en aanbidder Clay beluistert alle bandjes en ontdekt zo welke personen verantwoordelijk zijn voor haar dood.  Ik vond het een heftige serie en zeker als je pubers hebt begrijpelijk maar ook heel aangrijpend.

hier kun je de trailer bekijken You tube trailer: 13 Reasons Why

Zaterdag: elke week ga ik naar mijn moeder in het tehuis. Ik verzorg haar was en haar administratie. Mijn moeder heeft Lewy Body dementie: dit is een combinatie van Alzheimer en Parkinson. Ze gaat steeds meer achteruit, haar hele lichaam is scheef. Verder gaat ze steeds krommer en slechter lopen.Als je bij haar zit gaan haar verhalen van verleden en heden door elkaar lopen, ze mompelt steeds meer en is steeds minder te begrijpen. Ze ziet ook dingen die er niet zijn. Het is best zwaar en zeker niet altijd makkelijk om er te zijn maar ik ga wel trouw elke week. Ze herkent me nog steeds maar ik weet ook dat het moment komt dat ze me niet meer herkent.

Zondag: hij is nog niet voorbij maar dit is vandaag een heerlijke dag samen, niets doen of gewoon doen wat je zelf wilt. Een beetje bloggen, een beetje haken.

Ik wens jullie allemaal een mooie week!

 

 

 

 

 

 

Only registered users can comment.

 1. Fijn dat je weer aan het werk kan volledig.
  Bevalt het weer of valt het toch nog tegen?
  Thuis 2 dagen werken zal inderdaad meer rust geven dan allemaal prikkels om je heen, mooi dat dat kan.

  Ik ga die filmpjes eens kijken, lijkt me wel leuk om zelf gezichtscrème te maken. Ook om weg te geven als cadeautje.

  Dat lijkt me een heftige serie van 13 redenen waarom…

  Dat kan ik begrijpen dat je het zwaar vind hoe het met je moeder gaat. Knap dat je toch elke week er voor haar bent ondanks dat het moeilijk is.

  Fijne week!
  Groet, Tienduizend

  1. Dankjewel voor je uitgebreide reactie, leuk. Het fulltime werken gaat goed wel is het lekker om twee dagen thuis te werken. Dat geeft toch meer rust. De gezichtscrème bevalt mij heel goed. Ik gebruik hem ook voor mijn hele lichaam. En tja mijn moeder……dat is een beetje verplichting al klinkt dat misschien niet zo aardig maar het is mijn moeder en ik vind dat ik moet gaan.
   groetjes
   Tanja

   1. Fijn dat het werken weer goed gaat.
    En die uitspraak ‘een beetje een verplichting’ begrijp ik maar al te goed. Ik kon het niet toen mijn moeder in die situatie zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge