Bewust bezig zijn

Wat is toch die paasdruk of paasgekte?

26 maart 2017

Het begon met Kerst maar is er nu ook met Pasen

Het gevoel of in ieder geval mijn gevoel blijft hetzelfde als die ‘speciale dagen zoals Pasen, Pinksteren en Kerst er aan komen. In het verleden had ik dit gevoel alleen nog maar met Kerst maar het begint nu ook met Pasen en Pinksteren steeds meer aanwezig te zijn.

Wat voor gevoel? Ik krijg de kriebels als het bijna Kerstmis, Pasen of Pinksteren is.

De kriebels van de folders. De kriebels van de mensen in de winkels. Het gevoel alsof het leven na die dagen ophoud en er niets meer te koop is. De drukte in de winkels, de zenuwachtige mensen met volle karren.

Misschien begrijp je precies wat ik bedoel maar ik leg je het nog even uit.

Ik zag de lentefolder van de Lidl. Toen kreeg ik dat gevoel gelijk: allerlei paasverleidingen die mij het gevoel geven dat ik mee moet doen met de rest van Nederland. Omdat het anders niet gezellig is?

Ik zie de speciale afbak- paasbroodjes, paasstol, speciale paasboterfiguurtjes, keukenapparatuur om speciale paastaarten te bakken, gevulde en niet gevulde paaseitjes. Alles om je een geweldig paasontbijt, paaslunch of paasbrunch of paasdiner te bezorgen. O en vergeet niet die speciale paastakken die in je vaas moeten staan.

Kortom, alles wat jou een geweldige Pasen moet bezorgen. Buiten dat het je heel veel geld kost, denk ik dat het je nooit meer geluk brengt. Je wordt niet gelukkiger van al die speciale paasdingen. Die kunnen je niet gelukkiger maken, geluk zit in je net zoals het Paasgevoel.

Ik trap er, gelukkig nu, niet meer in maar er was een tijd dat ik wel meeging met die gekte. Het gevoel dat niet alles in huis was, dat ik wat te kort kwam. Stel je voor dat je het net niet in huis had en je bezoek vroeg er naar?

Over het niet toegeven aan verleidingen daar schreef ik hier al over Hoe doe ik mijn boodschappen

Wat is dan wel mijn paasgevoel?

Een extra vrije dag, geen wekker te hoeven zetten en iets langer blijven liggen, een extra dagje samen, bij mooi weer een strandwandeling en ook het vooruitzicht van een korte werkweek.  Dat is voor mij het paasgevoel.

Ik hou me gewoon aan mijn boodschappenlijstje of het nu wel of niet Pasen is, geef niet toe aan de (paas) verleidingen en geef daarom niet meer geld uit dan ik anders doe.

Voordat ik boodschappen ga doen ben ik me even heel bewust dat ik straks niet moet kijken naar al die mensen in de winkel met hun overvolle karren met paasdingen. Denk ik heel bewust: je laat je niet verleiden tot aankopen van dingen die je niet nodig hebt. Denk erom, je vriezer is gevuld, net zoals je voorraadkast en straks als je terugkomt met je boodschappen ook je ijskast!

En hoe ga jij er mee om? Ga je per ongeluk toch mee in de gekte? of ben je zo sterk dat je dat niet doet?

 

 

 

 

 

 

 

Only registered users can comment.

  1. Het lijkt wel of het ieder jaar gekker wordt inderdaad, ik doe er ook niet aan mee. Het enige wat ik niet kan weerstaan is paasbrood. Ik ben al aan mijn tweede bezig. 😉 Echt een aanrader is die van de Lidl. Goed gevuld, heel smakelijk en maar 2,99 voor een heel zwaar brood. Je kunt het ook over de datum (ik doe er 10 dagen mee) ook nog prima eten. Ik eet het ’s avonds ipv van mijn koekje bij je koffie, met een beetje roomboter, echt zalig. Straks verkopen ze ze niet meer en wacht ik tot kerst voor hetzelfde kunstje. Zo blijft het ook speciaal.

  2. Ik ook niet hoor…..word er altijd erg onrustig van….wij eten dan net zo gewoon dan anders….gek gedoe allemaal…hihihihi…liefs fijne week….Ria x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge