Administratie inrichten

Hoe ben ik begonnen met het inrichten van mijn administratie (deel 2)

25 februari 2017

 deel 2 over het verder inrichten van je administratie en hoe ik om ga met een gezamenlijke en eigen rekening.

Mijn eerste actie was het overzichtelijk maken van onze inkomsten en uitgaven. Dat kun je hier lezen Deel 1 Dat gaf inzicht, overzicht en vooral heel veel rust in mijn hoofd

Wij zijn getrouwd en hebben twee en/of rekeningen. Buiten dat hebben we ieder een eigen rekening. De en/of rekening is voor onze gezamenlijke kosten zoals bv. de hypotheek, verzekeringen en de boodschappen. Onze vaste lasten worden automatisch afgeschreven zodat we er geen omkijken naar hebben en ook niets kunnen vergeten.  De gezamenlijke spaarrekening is voor onze vakantie of voor de vervanging van bv de wasmachine, onderhoud auto enz.

Een gedeelte van ons salaris wordt automatisch doorgestort op onze en/of rekening. Aan het begin van de maand stort ik (handmatig) een bedrag naar onze gezamenlijke spaarrekening. Waarom handmatig? dat lees je hieronder. Er blijft een bedrag op onze eigen rekeningen staan waar wij onze kleding, schoenen enz. van kopen.

Aan het begin van de van de maand stort ik 10% van het bedrag dat op dat moment op onze gezamenlijke rekening staat naar onze spaarrekening. Dat doe ik handmatig omdat er niet elke maand hetzelfde bedrag op staat, soms is het minder en soms iets meer.

Jaarlijks kies ik een moment uit om alles weer eens na te lopen. Is er iets veranderd in onze inkomsten of uitgaven zo ja dan pas ik dat gelijk aan in ons overzicht.

de volgende keer vertel ik hoe ik mijn kasboek heb gemaakt

 

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge