Persoonlijk

Bloggen op Blogger of WordPress?

16 mei 2017

‘Waarom heb jij een blog” werd mij gevraagd.

Eigenlijk wist ik alleen maar te zeggen dat ik het leuk vind. Dat is natuurlijk wel kort door de bocht en het zette mij aan het denken over waarom ik weer of nog steeds blog.

Ik ben in 2010 begonnen met bloggen bij Blogger. Het was gratis en ik had geen idee of ik het leuk vond en zou volhouden.

Mijn blog is er nog steeds Homemade Moments  al staan er nu nog maar twee posten op. Ik ben er mee begonnen toen wij ons huis gingen verbouwen. Ik wilde het gewoon ergens vastleggen omdat ik dat leuk vond. In 2010, waren er ontzettend veel blogs over wonen. Het was leuk om op die manier bij iemand binnen te kijken.

Tenminste, ik vond dat leuk. Als ik ’s avonds een rondje loop door de wijk, en het is donker kijk ik ook altijd even ergens naar binnen, ik vind dat gewoon gezellig. Wat voor sfeer straalt een huis, wie woont er?

Ik plaatste foto’s van ons interieur en liet zo ons huis en de veranderingen zien. Door het bloggen ontwikkelde ik ook een van mijn grote hobby’s: fotografie. Eerst met mijn telefoon en een kleine camera. Later kocht ik een spiegelreflexcamera. Best wel duur in in aanschaf, maar wat heb ik er veel plezier aan gehad en ik gebruik hem nog steeds, ook al is hij nu bijna 6 jaar oud.

Op mijn oude blog heb ik de posten en de foto’s verwijderd maar heb ik wel een blogboek laten maken van mijn blog. Daar ben ik nu heel blij om, het is een verzameling van mijn posten, gedichten en foto’s die voor altijd zijn bewaard in een echt boek.

In 2014 ben ik gestopt, omdat ik er klaar mee was, met het huis en met het delen van mijn leven. Bij heel veel blogs kwam de klad er een beetje in. Iedereen ging op Facebook, Instagram en Twitter. Dat was best jammer omdat ik ook heel veel leuke mensen in het echt heb ontmoet via het bloggen. Met sommige mensen ben ik bevriend geraakt, in real live maar soms ook online omdat ze ver weg wonen.

Eind 2016 kwam het gevoel terug van ik wil weer iets doen, door mijn burn-out en door alles wat gebeurd was in mijn leven wilde ik weer mijn ei kwijt. Het worden van mijn eigen budgetcoach en hoe wij dat doen was ook iets wat ik wilde delen, mijn eigen ervaringen en mijn leermomenten van allerlei dingen.

Ik heb goed nagedacht over hoe ga ik het doen? Wat voor naam kies ik voor mijn blog en ga ik weer bij blogger of ga ik door met de blog die ik al had. Dat was makkelijker geweest omdat ik daar al heel veel volgers had.

En die weg heb ik dus niet gekozen……de makkelijkste! Opnieuw beginnen geeft het gevoel van vroeger. Dat gevoel van na je schoolvakantie weer naar school gaan met nieuwe schriften, pennen en een agenda.

Ik wilde een eigen stukje en dus ook een eigen site. Ik heb de overstap gemaakt naar WordPress met een eigen (niet gratis) site.

En het was echt moeilijk om opnieuw te beginnen, alleen al het ontwerp zoeken, de plug-ins zoeken, de hele mikmak wat bij een eigen site komt kijken. Hoe zet ik alles neer, welk lettertype, welke foto’s gebruik ik.

Ik weet dat bloggen volhouden is, je lezers zijn er ook nu, sommigen reageren en dat is heel leuk en anderen lezen gewoon mee.

Er zijn een aantal dingen die ik heb geleerd door het bloggen en waar ik niet meer over zou schrijven of zou doen:

 1. over iets wat er op mijn werk is gebeurd, vooral niet over die ene collega die alleen nog een bezemsteel nodig heeft,
 2. over politiek, dat heeft gedeeltelijk met mijn werk te maken maar ook omdat ik geen zin heb in een discussie,
 3. niet even snel een post plaatsen omdat ik het gevoel heb dat ‘het moet’,
 4. schrijven dat ik al zo lang niet heb geschreven omdat ik het zo druk had,
 5. over iemand anders schrijven, bekend of onbekend en wat ik van hem of haar vind,
 6. reclamepost, ik wil namelijk niet schrijven over iets wat ik niet gebruik of niet leuk vindt,
 7. Foto’s gebruiken van anderen, het is in het verleden regelmatig voorgekomen, dat ik ergens mijn eigen foto tegenkwam. De foto’s die ik gebruik zijn van mijzelf of rechtenvrij.

Er zijn een aantal websites waarop je heel veel informatie kunt vinden over bloggen. Ik zet ze even voor je op een rijtje

 1. www.blogaholic.nl
 2. www.blogtrommel.com
 3. www.wpjournalist.nl

 

 

Only registered users can comment.

 1. Ik ben het helemaal eens met je redenen, ze zijn ook “gezond”. Regel 5 wordt heel vaak overtreden en kan enorme kwetsuren nalaten, been there, lived it!
  Ik volg je met belangstelling!

  1. Dag mrs Brubeck, bedankt voor je reactie en leuk dat je mij gaat volgen. Fijn om te lezen dat je mij begrijpt. Ook ik ben wijzer geworden maar ja wijsheid komt met de jaren šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge